- Serverar: 8-12 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Alternativ till tårta eller som smaklig dessert.
Instruktioner
- Krossa pepparkakorna och fyll bottnen av en springform.
- Dela äggen i vitor och gulor.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Vispa grädden.
- Rör samman ägggulorna, strösockret, vaniljsockret, philadelphiaosten och lingonsylten.
- Vänd varsamt ihop äggvitorna med grädden och äggguleblandningen. Häll smeten försiktigt över pepparkaks bottnen.
- Ställ formen i frysen minst 5-6 timmar.
Publicerat den
13 mars 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det låter jättegott, kan nog bli efterrätt till helgen!
Kan helt klart rekommenderas! Det är en läcker överraskning när man känner smaken av pepparkakorna, när man tror att det ska vara de klassiska digestive-kexen. Mycket gott med lingonsmak på krämen, helt klart en rolig variant på den klassiska versionen.
Jättefräsch cheesekake! Hade turen att ha lite frysta lingon hemma, som jag strödde som dekoration på kakan. Det här kan bli en ny jultradition hemma hos oss.Tack för receptet!
Gjorde denna cheesecaken till dagens adventsfika. Väldigt god och enkel att göra och såklart smidigt med en kaka som ska frysas då det ju är smidigt att kunna förbereda dagen innan.
Jag bjöd på denna när jag fyllde år och alla tyckte den var jättegod!! Fast jag hade ca 150g philadelphiaost i... Kommer jag defenitivt bjuda på igen :)
Har smakat den tidigare muuums.Tack för receptet.
Denna är supergod, jag har bjudit på den många gånger när vi haft gäster. Vi ville göra den bara till oss 2 också. Jag använde samma recept men fyllde muffinsformar istället och frös in, det blev ca 18 st. På bilden har jag dekorerat med röda vinbär eftersom lingonen tagit slut. Jag har också stoppat en hel pepparkaka i flera av dem som dekoration och extra godis.
Jag bytte ut lingonen mot ädelost. Det blev en riktig succe!
Så gott. Denna cheesecake kommer att återkomma varje jul.