Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cheesecake med lingon och pepparkaka

(9 kommentarer)  
Cheesecake med lingon och pepparkaka Cheesecake med lingon och pepparkaka
  • Serverar: 8-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Alternativ till tårta eller som smaklig dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa pepparkakorna och fyll bottnen av en springform.
  2. Dela äggen i vitor och gulor.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  4. Vispa grädden.
  5. Rör samman ägggulorna, strösockret, vaniljsockret, philadelphiaosten och lingonsylten.
  6. Vänd varsamt ihop äggvitorna med grädden och äggguleblandningen. Häll smeten försiktigt över pepparkaks bottnen.
  7. Ställ formen i frysen minst 5-6 timmar.

Liknande recept

Kommentarer (9)

  • Bullmorsan 10 december 2010

    Det låter jättegott, kan nog bli efterrätt till helgen!

  • helenll 28 januari 2011

    Kan helt klart rekommenderas! Det är en läcker överraskning när man känner smaken av pepparkakorna, när man tror att det ska vara de klassiska digestive-kexen. Mycket gott med lingonsmak på krämen, helt klart en rolig variant på den klassiska versionen.

  • snowi 5 februari 2011

    Jättefräsch cheesekake! Hade turen att ha lite frysta lingon hemma, som jag strödde som dekoration på kakan. Det här kan bli en ny jultradition hemma hos oss.Tack för receptet!

  • EmmaPers 4 december 2011

    Gjorde denna cheesecaken till dagens adventsfika. Väldigt god och enkel att göra och såklart smidigt med en kaka som ska frysas då det ju är smidigt att kunna förbereda dagen innan.

  • Anndeli 14 december 2011

    Jag bjöd på denna när jag fyllde år och alla tyckte den var jättegod!! Fast jag hade ca 150g philadelphiaost i... Kommer jag defenitivt bjuda på igen :)

  • calorina 8 december 2012

    Har smakat den tidigare muuums.Tack för receptet.

  • momma45 13 januari 2013

    Denna är supergod, jag har bjudit på den många gånger när vi haft gäster. Vi ville göra den bara till oss 2 också. Jag använde samma recept men fyllde muffinsformar istället och frös in, det blev ca 18 st. På bilden har jag dekorerat med röda vinbär eftersom lingonen tagit slut. Jag har också stoppat en hel pepparkaka i flera av dem som dekoration och extra godis.

  • Ossie101 22 januari 2013

    Jag bytte ut lingonen mot ädelost. Det blev en riktig succe!

  • hansi12 23 december 2015

    Så gott. Denna cheesecake kommer att återkomma varje jul.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.