Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaka, mjuk med lingon

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Jättegod lingonpepparkaka.

Ingredienser

Instruktioner

Smörj och bröa en springform med avtagbar kant. Sätt ugnen på 175 grader Smält smöret och låt det kallna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt fil/gräddfil. Blanda mjöl, bikarbonat och pepparkakskryddorna och vispa ner i blandningen. Tillsätt lingonsylten och det avsvalnade smöret. Häll i formen och skjuts in i ugnen ungefär 45 -55 minuter. Du ser när kakan släpper kanten. Stjälp upp kakan och låt svalna. Under tiden gör du glasyren. Bäst resultat får du om du mixar glasyren. Bred på den avsvalnade kakan och garnera med lingon. Frusna lingon blir inte lika sura som färska.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.