Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Plätzchen

 
Skriv ut

Tyska, enkla julkakor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop alla ingredienser, enklast med elvisp. När allt är blandat, knåda degen till en klump.
  2. Ställ in i kylskåpet i 2 timmar.
  3. Ställ ugnen på 225 grader.
  4. Sen är det precis som med pepparkakasdeg, kavla ut degen och använd formarna till att göra figurer.
  5. Alternativ 1: När plåten med kakor är full, in i ugnen i ca 10 min. Låt svalna och dekorera sedan med glasyr och ev. strössel. Bara fantasin sätter gränser.
  6. Alternativ 2: Vispa äggula och pensla på kakorna INNAN de gräddas i ugnen i ca 10 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.