Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frusen cheesecake med apelsin och pepparkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Frasig cheesecake med smak av julen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör pepparkakorna i mixern och häll på det smälta smöret och sockret och mixa ihop allt. Fördela fyllningen i små glas som tål att stå i frysen.
  2. Vispa ihop äggulor, socker, vaniljsocker och färskost. Vispa grädden i en separat bunke och vänd ner den i äggsmeten.
  3. Tvätta apelsinen och riv skalet fint och vänd ner skalet i smeten. Häll upp smeten i glasen och ställ in glasen i frysen på en bricka i minst 4 timmar.
  4. Servera med apelsinfileér och passionsfrukt som sötas med flytande honung

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carofili 29 december 2013

    Mycket gott! Använde en vanlig smord pajform istället och då behövdes ungefär dubbla mängden pepparkaksbotten. Det blev rätt så hård pepparkaksbotten och den kan nog optimeras med mängd pepparkaka/smör. Svårt att veta vad en normalstor pepparkaka är...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.