Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äpplekompott med glögg glass och pepparkakscrunch

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna efterrätt ska jag bjuda på efter julbordet imorgon! Testade det förra året och det var väldigt gott occh lagom enkelt :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut glassen i rumstemperatur och blanda i glögg när den mjuknat. Ställ in i frysen igen.
  2. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Lägg äpplen, socker och vatten i en kastrull och låt koka tills äpplena känns mjuka. Rör då ner kanelen.
  3. Lägg kompotten i fyra glas eller skålar. Toppa med glassen och pepparkakor som du brutit i mindre bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • crazylelle 30 december 2010

    Det funkar även att göra kompotten i förväg och sen värma på den i mikron =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.