Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med lingonglasyr

(1 kommentar)  
Skriv ut

Jag är vild med alla sorters långpannekakor, så denna skal jag absolut göra på jobb.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Form: 25x30 Ugn: 175
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform. Fäst det med ett kryss av smör i botten på formen. Pensla papperet med smör.
  3. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt lingon, gräddfil och det avsvalnade smöret. Rör om.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
  5. Häll smeten i formen och släta till den. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk.
  6. Låt kakan kallna under bakduk. Blanda mjukt smör med Kesella, florsocker och lingonsaft. Bred glasyren över kakan och dekorera med frusna lingon. Låt kakan stå i kylen tills glasyren stelnat. Skär kakan i rutor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LKihlstrom 9 december 2009

    Det gick åt MYCKET mer florsocker än 1dl till glasyren.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.