Jag är vild med alla sorters långpannekakor, så denna skal jag absolut göra på jobb.
Instruktioner
- Form: 25x30
Ugn: 175
- Lägg ett bakplåtspapper i en liten ugnsform. Fäst det med ett kryss av smör i botten på formen. Pensla papperet med smör.
- Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt lingon, gräddfil och det avsvalnade smöret. Rör om.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och pepparkakskryddor i en bunke och rör försiktigt ner i äggsmeten.
- Häll smeten i formen och släta till den. Grädda på galler i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan stå 10 minuter innan den stjälps upp på sockrad bakduk.
- Låt kakan kallna under bakduk.
Blanda mjukt smör med Kesella, florsocker och lingonsaft. Bred glasyren över kakan och dekorera med frusna lingon. Låt kakan stå i kylen tills glasyren stelnat. Skär kakan i rutor.
Publicerat den
29 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det gick åt MYCKET mer florsocker än 1dl till glasyren.