Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheesecake med Leila`s rom och vaniljbär

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Alltid gott med cheesecake! Denna med pepparkakor, havreflarn, grädde, Philadelphiaost som toppas med rom och vaniljbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggvitor och 1 msk strösocker till ett vitt skum.
  2. Vispa äggulor och 1 ½ dl strösocker poröst och blanda med osten.
  3. Vispa grädden fluffig. Vänd samman grädde, ostsmet och äggvitor.
  4. Krossa kexen och strö hälften av dem i botten på en kakform med löstagbara kanter, fyll på med glassmeten och strö resten av kexen på toppen.
  5. Frys tårtan i minst 5 timmar. Den bör tinas något i kyl innan servering.
  6. Leila`s rom och vaniljbär: Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna.
  7. Koka upp strösocker, vatten och vaniljstång med frön i cirka 2 minuter.
  8. Tag av från värmen och häll i rom och frysta bär, låt marinera några minuter innan servering.
  9. Tips! Denna tårta är praktisk att ha i frysen och går att göra flera dagar innan festen!
  10. Vanilj- och rommarinaden är en jättegod marinad till fruktsallad också!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.