Saftig och god pepparkaka med en läcker och annorlunda frosting, med getost!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader, varmluftsfunktion.
Smörj och bröa en avlång form, 1½ liter.
- Smält smöret i en kastrull. Blanda grädde, mjölk och lingon i en bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i en annan bunke. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i ytterligare en bunke och vispa sedan ner det smälta smöret. Blanda ner de torra ingredienserna växelvis med gräddblandningen. Blanda till en slät och fin smet.
- Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Känn med en sticka om kakan är genomgräddad. Ta ut kakan och låt den svalna i några minuter. Vänd sedan upp den på ett galler och låt den kallna helt.
- Vispa getost och smör fluffigt i en bunke. Tillsätt florsockret i omgångar och vispa till en fast och jämn frosting. Smaka av med citronsaft.
- Lägg kakan på ett fat och täck den med frosting. Låt stå i kylen. Ta ut kakan i rumstemperatur ca 30 minuter före servering och dekorera med lingon.
Publicerat den
29 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar