Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med äppelmos

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En kryddig, saftig pepparkaka som blir ännu godare om den får stå till nästa dag innan den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägg och äppelmos. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor och salt. Rör ned mjölblandningen i smeten. Tillsätt russin och nötter.
  2. Häll smeten i en smord, bröad form, 1 1/2 l. Grädda i 175 - 200° ca 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen några minuter och stjälp sedan upp den på bakgaller.
  3. Blanda florsocker och juice och häll glasyren över kakan medan den ännu är varm. Garnera ev med äppelklyftor på serveringsfatet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.