En riktigt saftig och smakrik mjuk pepparkaka med en frisk lingonfrosting.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker luftigt, gärna med elvisp.
- Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskrydda i en skål, och häll sedan ner blandningen i äggsockersmeten.
- Tillsätt smör, filmjölk och lingonsylt. Rör om!
- Häll i en smörad och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen i drygt 50 minuter, till kakan känns lagom torr.
- Låt kakan svalna! Medan den gör det kan du göra frostingen:
- Vispa ihop creme cheese, smör, karamellfärg och sylt. Häll på florsocker tills den fått den konstistens du vill ha, vill du ha en riktigt tjock frosting är det mycket florsocker som gäller.
- Bre på frostingen på kakan och ÄT!
Publicerat den
4 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar