Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med glasyr

 
Skriv ut

Så god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa socker och smör med en elvisp tills det är vitt och poröst. Sätt åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl, bikarbonat samt pepparkakskryddor i en stor bunke.
  4. Fortsätt vispa socker och smör samt tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  5. Vispa i gräddfilen till socker, smör och äggblandningen. Blanda ner i mjölet och vispa till en jämn smet.
  6. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Grädda pepparkakan i 30 minuter i mitten ugnen.
  7. Glasyr: Låt smöret bli rumsvarmt.
  8. Lägg färskost, smör, florsocker vaniljsocker i en bunke. Rör eller vispa ihop till en jämn glasyr.
  9. Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt. Bre ut glasyren i ett jämnt lager över pepparkan.
  10. Skär upp pepparkakan i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.