Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor från 1800-talet

 
Skriv ut

Godare pepparkakor tror jag ingen har smakat! Receptet är från min mormors mor

Ingredienser

Instruktioner

Blanda vatten, socker, kryddor, bikarbonat och sirap i en stor elfast balja e d och koka ihop allt. Dra pannan från spisen och lägg i margarinet som får smälta under omrörning. Rör ner vetemjöl och forma till en deg. Ställ degen svalt och låt den vila över natten. Kavla ut tunt med lite vetemjöl på bakbordet (inte för mycket mjöl, då spricker degen) och tag ut kakor med mått (grisar, hjärtan o d). Grädda kakorna på 175 grader till dom har fått en vacker brun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.