Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakor utan ägg, mjöl och mjölk

 
  • Serverar: 75 portioner
Skriv ut

Juletider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg matfettet i en bunke och blanda ner kryddorna. Koka upp socker med sirapen och häll det sedan direkt i bunken med kryddor och matfett. Rör om ordentligt och låt sedan smeten kallna. Blanda samman pofiber, bikarbonat och mjölmixen och ha ner nästan allt i den kalla smeten (spar lite av mjölblandning till utbakningen).
  2. Arbeta ihop det till en slät och smidig deg. Nu ska degen vila över natten. När det sen är dags att baka så arbetar du degen smidig på mjölat bakbord (med mjölblandningen då sparade). Kavla sedan ut degen med plastfilm mellan degen och kaveln. Ta sen ut figurer och lägg på bakpappersklädd plåt och grädda i 200 grader ca 6 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.