Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbakelser med lingonmousse

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

En len mousse med lingon ger extra julsmak till pepparkaksbakelsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och sockersorterna pösigt. Häll i det smälta smöret och yoghurten i äggsmeten. Vispa ihop till en slät smet. Blanda bakpulver och pepparkakskryddor med mjölet. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Vänd försiktigt ner lingonen i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
  3. Lingonmousse:
  4. Blanda lingon med socker i en kastrull. Låt det koka i 2-3 minuter, tills allt socker smält. Ta av kastrullen från plattan, rör i chokladen och låt den smälta ner. Låt blandningen svalna. Vispa grädden och vänd ner yoghurten i den. Vänd ner gräddblandningen i lingon- och chokladblandningen, lite i taget. Låt moussen stå kallt i minst 4 timmar.
  5. Ta ut rundar, ca 5 cm i diameter, från kakan eller skär rutor av den. Spritsa mousse på rundlarna och dekorera dem med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.