En len mousse med lingon ger extra julsmak till pepparkaksbakelsen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna, ca 20x30 cm, med bakplåtspapper.
- Smält smöret. Vispa ägg och sockersorterna pösigt. Häll i det smälta smöret och yoghurten i äggsmeten. Vispa ihop till en slät smet. Blanda bakpulver och pepparkakskryddor med mjölet. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och vänd ihop till en smidig smet. Vänd försiktigt ner lingonen i smeten. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
- Lingonmousse:
- Blanda lingon med socker i en kastrull. Låt det koka i 2-3 minuter, tills allt socker smält. Ta av kastrullen från plattan, rör i chokladen och låt den smälta ner. Låt blandningen svalna. Vispa grädden och vänd ner yoghurten i den. Vänd ner gräddblandningen i lingon- och chokladblandningen, lite i taget. Låt moussen stå kallt i minst 4 timmar.
- Ta ut rundar, ca 5 cm i diameter, från kakan eller skär rutor av den. Spritsa mousse på rundlarna och dekorera dem med lingon.
Publicerat den
22 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar