Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksbröd

 
Pepparkaksbröd Pepparkaksbröd
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Pepparkaksbröd är ett måste i den här familjen lite då och då under julmånaden. Vist det är inte det smalaste alternativet men vad gör det. det är ju bara julmånad en gång om året! Vi äter det med smör och ost och vad kan jag säga, det smakar ljuvligt! Det går utmärkt att frysa. Jag delar upp i lagom bitar och fryser in sen är det bara att ta upp och ha till adventsfika, lucia frukost, kvällsmys eller varför inte till glöggen med en god krämig blå/grönmögelost och en god marmelad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm socker, smör och sirap i en kastrull på svag värme till sockret har löst sig, låt svalna. Blanda mjöl, bikarbonat och kryddorna i en bunke.
  2. När socker och sirapsblandningen är sval tillsätter du filen och rör om. Häll sedan över allt i bunken med mjöl och kryddblandningen, arbeta ihop till en ganska lös deg.
  3. Bred ut degen i en smörad och bröad långpanna och grädda i 180 grader i ca 50 minuter (vanlig ugn) Känn med sticka så det är klart. Tag ut plåten och låt svalna under bakduk.
  4. Dela sedan brödet i lagom bitar, ät och njut! Frys in eller ge bort en bit.. ;)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.