Verkar mycket intressant med pepparkakor, blir nog en god paj...
Instruktioner
- Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
- Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med lös tagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ELLER lägg pulvret i 2,5 msk vatten.
- Blanda ost, gräddfil, socker och skal till en jämn smet.
- Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikro Låt lösningen svalna något.
ELLER
Tillsätt några droppar vatten till gelantinpulvret (som nu är som en klump) och sätt in i micron tills det blir flytande igen, ca 30 - 60 sek på full effekt.
- Rör sedan ned gelatinet i ostsmeten. Rör försiktigt tills allt blandat sig.
- Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.
- Garnera med skivor av apelsin.
Publicerat den
14 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter skitgott=)!! Denna ska göras till julmyset!!
Gjorde denna cheesecake på julafton! Mycket uppskattad! Snabb att göra, vilket underlättar i julstöket! God fortsättning och start på 2009!
Gjort denna idag och det blev en fullträff. Smaskens säger vi. En stark 5a i betyg från oss.
30 pepparkakor, stora ellr små?