Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheescake

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Verkar mycket intressant med pepparkakor, blir nog en god paj...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Krossa pepparkakorna i en mortel eller finfördela i matberedare till ett smul.
  2. Blanda smul och matfett. Tryck ut blandningen så att den täcker bottnen och kanterna i en rund form med lös tagbar kant ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ELLER lägg pulvret i 2,5 msk vatten.
  4. Blanda ost, gräddfil, socker och skal till en jämn smet.
  5. Ta upp gelatinbladen och smält i kastrull på svag värme eller i mikro Låt lösningen svalna något. ELLER Tillsätt några droppar vatten till gelantinpulvret (som nu är som en klump) och sätt in i micron tills det blir flytande igen, ca 30 - 60 sek på full effekt.
  6. Rör sedan ned gelatinet i ostsmeten. Rör försiktigt tills allt blandat sig.
  7. Häll smeten i formen. Låt stå i kyl ca 1 timme eller tills smeten stelnat helt.
  8. Garnera med skivor av apelsin.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • molina 14 oktober 2008

    Låter skitgott=)!! Denna ska göras till julmyset!!

  • LellaGella 29 december 2008

    Gjorde denna cheesecake på julafton! Mycket uppskattad! Snabb att göra, vilket underlättar i julstöket! God fortsättning och start på 2009!

  • lena4 15 november 2009

    Gjort denna idag och det blev en fullträff. Smaskens säger vi. En stark 5a i betyg från oss.

  • Malinhelena 21 november 2009

    30 pepparkakor, stora ellr små?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.