Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakscheescake med lingon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Underbart syrlig och god, fick detta recept av en god vän och den kommer att göras många gånger!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Smula pepparkakorna, smält smöret och häll över pepparkakorna, blanda. Tryck ut smulorna i en 24 cm form med löstagbar kant. Grädda 12 minuter. Låt svalna något.
  2. Fyllning: Vispa ägg och socker poröst, vispa ner osten och grädden och vispa till en jämn smet. Häll detta över pepparkakan och grädda på andra falsen nedifrån i ca 35 minuter till fyllningen stannat. Låt svalna och ställ in i kylen.
  3. Gelen: Lägg gelantinbladen i kallt vatten. Koka upp vatten och 2 dl lingon, koka till bären färgat vattnet rött, tillsätt socker och koka ytterligare någon minut. Sila saften, tillsätt de utkramade gelantinbladen i den varma saften, låt de smälta under omrörning låt detta sedan svalna till konsistensen liknar en ovispad äggvita. Blanda i resten av lingonen. Skeda blandningen över tårtan. Ställ in i kylen och låt gelen stelna i någon timme.
  4. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.