Den söta vita chokladen passar väldigt bra ihop med de syrliga lingonen. Den här kakan kommer garanterat att gå åt!
Instruktioner
- Smält smöret och blanda med krossade pepparkakor till en smulig deg. Kläm fast ett bakplåtspapper i bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut den smuliga degen i formens botten. Låt stå i kyl tills bottnen stelnat, ca 30 minuter. Smörj formens kanter med smör.
- Smält den vita chokladen över vattenbad och pensla formens kanter med chokladen i två omgångar så att kanten blir jämntjock. Ställ i kylen. Blanda färskost, kesella och socker. Fyll formen och låt den sedan stå övertäckt i kyl minst 4 timmar.
- Låt lingonen rinna av men spara saften. Lägg lingonen ovanpå tårtan. Värm den sparade lingonsaften med lingondrickan och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten till en lätt trögflytande konsistens. Låt såsen kallna och häll den sedan över tårtan.
- Lossa försiktigt kanten av formen och knyt eventuellt ett fint band runt kakan vid servering. Garnera gärna med några hela kanelstänger.
Publicerat den
1 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar