Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksgrissini

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Älskad klassiker i ny spännande form. Kul på adventskalaset!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Socker, salt, kryddor och matfett tillsätts. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
  2. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
  3. Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm. Skär remsor, cirka 1 1/2 cm breda och vid dem till spiraler. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter.
  5. Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, gärna till en kopp varm choklad, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100 °C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.