Nu kan även glutenallergiker få en riktigt god jul!
Väg ingredienserna för ett säkert resultat, degen är jättebra att använda trotts den är glutenfri!.
Instruktioner
- Rör margarin och rårörsocker poröst i en matberedare. Tillsätt sirap, pepparkakskryddor och bikarbonat. Blanda ner rismjölet och blanda i matberedare i cirka 5 minuter.
- Tillsätt bovetemjöl och rör tills mjölet precis är inarbetat i degen. Tillsätt vattnet och blanda snabbt in det i degen.
Man kan baka ut pepparkakorna på två sätt:
- Alternativ 1: Spritsa direkt ut runda tunna kakor på bakplåtspapper.
Alternativ 2: Låta degen stelna i kylskåpet. Kavla sedan ut degen tunt på mjölat bord och ta ut pepparkakor med önskad form.
- Grädda pepparkakorna i 5-7 minuter. Håll uppsikt så att de inte bränns.
- Vill du göra pepparkakshus? Blanda degen 4-5 efter att du tillsatt bovetemjölet. Då blir den gräddade degen hårdare, stadigare och enklare att bygga med.
- Pepparkakskryddan eller lika delar kanel, ingefära och mald nejlika
Publicerat den
15 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar