Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakskavring

 
  • Serverar: 1-2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Brödet har en lätt smak liknande de mjuka Skånepepparkakorna. Passar bra till ostbrickans ädelost eller gorgonzola. Lika bra passar den till frukostens ostmackor.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader, smörj och bröa 1 stor avlång brödform ca 3 liter, eller 2 mindre 1 ½ liter. Blanda rågsikten med alla kryddor och jäsmedel i en bakbunke. Häll i filmjölk och sirap, och blanda med degkrokar till en tjock och kladdig smet/deg. Lägg över smeten i brödformen och jämna till ytan med baksidan av en blött gaffel. Grädda längst ner i ugnen i 1 ½ timme. Vält ur formen och låt kallna helt invirad i en bakduk. Brödet bör få mogna i 1 dygn innan ni skär upp i tunna skivor. Brödet går utmärkt att frysa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.