Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksknäcke

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Till jul är det gott att krydda sitt knäcke med pepparkakskrydda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 37 grader och häll det över jästen. Rör tills jästen löst sig och rör ner pepparkakskryddan. Blanda ner en tredjedel av mjölet, honung och salt. Arbeta ner resterande mjöl och arbeta till en deg. Låt degen jäsa ca 40 minuter under bakduk.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Knåda degen och dela den i bitar. Kavla bitarna till mycket tunna kakor. Nagga eller kruskavla dem. Grädda kakorna i 10-15 minuter. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.