Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksmuffins

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Kryddorna i dessa muffins sprider ljuvliga juldofter i ditt kök. De smakar alldeles underbart till vinterns testunder, men minst lika bra till sommarens saftkalas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. ½ tsk bikarbonat kan bytas ut mot 1 tsk bakpulver. Gräddfilen kan i sin tur ersättas med samma mängd filmjölk.
  2. Det är inte alla som är lika förtjusta i smaken av kryddnejlika. Uteslut då de malda nejlikorna och öka istället mängden malen kanel till 2 tsk.
  3. Samtliga kryddor kan bytas ut mot 1 msk pepparkakskryddor, som finns att köpa färdigblandade i påse. Förvara öppnad påse i en burk med tättslutande lock.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Smält matfettet och låt det svalna.
  5. Vispa ägg och socker pösigt.
  6. Tillsätt matfettet, gräddfilen, kryddorna och mjölet blandat med bikarbonaten.
  7. Häll smeten i muffinsformar av papper. Ställ dem på en plåt. Fyll dem inte till mer än till hälften.
  8. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem sedan svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.