Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkakspannkakor

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En gammal favorit i ny tappning. Mer smak och mer kryddor gör att du bara vill ha mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop mjöl, farinsocker, bakpulver, bikarbonat, salt och kryddor i en skål. Vispa ihop vatten, sirap, kaffe, ägg, smör och citronsaft i en stor skål. Tillsätt mjölblandningen och vispa till det är väl blandat. Låt stå 15 minuter så att smeten tjocknar.
  2. Pensla stekpanna med olja/smör, häll i lite smet och stek på medelhög värme i 1-2 minuter per sida eller tills pannkakorna är gyllene.
  3. Servera eventuellt pannkakorna med muscovadosirap och en klick vispad grädde.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.