Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksparfait med clementinsås och granatäpple

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Jag hittade denna dessert på en blogg som jag av en slump hamnade på. Vi gjorde detta i nyår och det är nog en av de godaste desserter jag ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här: Vispa crème fraichen och grädden var för sig. Vispa äggvitorna och florsockret till ett hårt skum. Vänd ner äggvitemarängen i crème fraichen. Rör i rommen, grovkrossade pepparkakor och till sist den vispade grädden. Häll upp i 10 små portionsformar eller 1 form (1–2 liter) och frys i minst 3 timmar.
  2. Dela och pressa juicen ur clementinerna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp alltsammans med sockret. Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens. Ställ att kallna, ca 2 timmar. Sila av.
  3. Dela granatäpplet och gröp ut kärnorna. Ta ut parfaiten ur frysen. Doppa formen/-arna hastigt i hett vatten och vicka ut parfaiten. Skär ev i bitar.
  4. Lägg upp parfaiten på tallrik. Låt stå i 10 minuter så att den inte är för hård. Häll på sås och strö över granatäppelkärnorna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lovechili 26 december 2010

    Det ser jättegott ut Åsa! Får nog testa den nån gång! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.