- Serverar: 10 portioner
- Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut
Jag hittade denna dessert på en blogg som jag av en slump hamnade på. Vi gjorde detta i nyår och det är nog en av de godaste desserter jag ätit.
Instruktioner
- Gör så här:
Vispa crème fraichen och grädden var för sig. Vispa äggvitorna och florsockret till ett hårt skum.
Vänd ner äggvitemarängen i crème fraichen. Rör i rommen, grovkrossade pepparkakor och till sist den vispade grädden. Häll upp i 10 små portionsformar eller 1 form (1–2 liter) och frys i minst 3 timmar.
- Dela och pressa juicen ur clementinerna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp alltsammans med sockret.
Låt såsen koka ihop till en simmig konsistens. Ställ att kallna, ca 2 timmar. Sila av.
- Dela granatäpplet och gröp ut kärnorna. Ta ut parfaiten ur frysen. Doppa formen/-arna hastigt i hett vatten och vicka ut parfaiten. Skär ev i bitar.
- Lägg upp parfaiten på tallrik. Låt stå i 10 minuter så att den inte är för hård. Häll på sås och strö över granatäppelkärnorna.
Publicerat den
7 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det ser jättegott ut Åsa! Får nog testa den nån gång! :)