Pepparkaksskålar med grädde och lingonsylt

En pepparkaksvariant som passar fint till adventskaffet eller som efterrätt under julen.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kak
Betyg (0 röster)
Pepparkaksskålar med grädde och lingonsylt

Gör så här

Rör smör, sirap och socker poröst. Blanda ihop alltsammans till en smidig deg.

Rulla kulor av degen och tryck ut i små folieformar. Grädda i 175 grader ca 10 minuter. Låt kallna och plocka sen försiktigt ut pepparkaksskålarna ur formarna.

Vispa grädde och fyll i formarna. Toppa med en klick lingonsylt.

Man kan förenkla det genom att använda färdigköpt pepparkaksdeg.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör, Sirap, Grädde, Strösocker, Kanel, Nejlikor, Mald ingefära, Mald kardemumma, Bikarbonat, Vetemjöl, Grädde, Lingonsylt
Visningar:
828
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Lingonsylt recept
Strösselkaka me..
av Bodil56
över 2 månader
Fläskfilé med k
av evaldo
över 2 månader
Cheesecake med
över 2 månader
Mors kålpudding..
av UllaC
över 2 månader
Kålpudding à la
över 2 månader
Köttfärslimpa p
av lennali
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.