Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksskorpor med hasselnötter

 
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Perfekta till glöggen?

Ingredienser

Instruktioner

  1. De är också goda att göra med sötmandel. Enklast gör du dem i matberedare men det går också att göra degen helt för hand.
  2. Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i medelvarm torr stekpanna tills de får fin färg och skalet börjar lossna. Gnid av skalet i en handduk.
  3. Blanda socker, bakpulver, vetemjöl och kryddor. Tillsätt smöret i bitar och rör ihop. Tillsätt nötterna och äggen och kör ihop till en deg.
  4. Forma tre längder lika långa som kortsidan på plåten. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 100°. Skär genast längderna i sneda skivor. Lägg tillbaks dem glest på plåten och torka dem ca 1 timme eller tills de är torra. Använd gärna varmluftsugn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.