Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparkaksäppelpaj med vaniljsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Om ni har pepparkakor över från julen kommer de till användning i detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vaniljsås: Blanda 1 dl vispgrädde och mjölken i en kastrull. Låt det koka upp och ställ sedan gräddmjölken åt sidan så att den svalnar lite. Rör ihop äggulor, 2 msk socker och potatismjöl med gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna. Blanda ner vaniljsockret i såsen. Vispa 2 dl vispgrädde och vänd försiktigt ner i såsen.
  2. Paj: Sätt ugnen på 200 grader. Smula sönder pepparkakor. Smält smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjöl, havregryn och pepparkakssmulorna.
  3. Kärna ur och skär äpplen i smala klyftor. Lägg äppelklyftorna i en pajform, strö över 1 msk socker, kanel och pepparkakstoppingen. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
  4. Servera äppelpajen med vaniljsåsen!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.