- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Om ni har pepparkakor över från julen kommer de till användning i detta recept.
Instruktioner
- Vaniljsås:
Blanda 1 dl vispgrädde och mjölken i en kastrull. Låt det koka upp och ställ sedan gräddmjölken åt sidan så att den svalnar lite.
Rör ihop äggulor, 2 msk socker och potatismjöl med gräddmjölken. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och sjud försiktigt under omrörning tills såsen tjocknar. Låt svalna.
Blanda ner vaniljsockret i såsen. Vispa 2 dl vispgrädde och vänd försiktigt ner i såsen.
- Paj:
Sätt ugnen på 200 grader. Smula sönder pepparkakor.
Smält smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner mjöl, havregryn och pepparkakssmulorna.
- Kärna ur och skär äpplen i smala klyftor. Lägg äppelklyftorna i en pajform, strö över 1 msk socker, kanel och pepparkakstoppingen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
- Servera äppelpajen med vaniljsåsen!
Publicerat den
2 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar