Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparmintsrulle

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Denna spännande rulltårta är fylld med polkagrisar, som tillsammans med spännande kryddor gör en kaka som inte glöms bort i första taget.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver, kanel, ingefära och kryddnejlikor i en bunke. Vänd ner mjöl- och kryddblandningen i äggvispet.
  3. Klä en långpanna, 30x40 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i pannan. Grädda kakan ca 5 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan har gräddats på.
  5. Gör fyllningen. Vispa grädden till ett fast skum. Krossa karamellerna i en mortel till ett fint kross. Vänd ner krosset i grädden. Rör ner kesellan.
  6. Bred fyllningen på kakan. Rulla ihop kakan från långsidan till en rulle.
  7. Lägg rullen med skarven nedåt. Skär rullen i sicksacksbitar till lagom stora bakelser. Pudra över florsocker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.