- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En lite piffigare variant på pannbiffar. Sött, starkt och salt väger upp varandra ganska bra.
Instruktioner
- Potatis:
Stek potatisen och den finhackade löken som vanligt. Smaka upp med salt och svartpeppar. Håll varm i 70 graders ugn.
- Biffar:
Krossa knäckebrödet till smulor i matberedare eller mortel och tillsätt mjölken. Låt stå i minst 15 minuter.
Blanda alla övriga ingredienser (utom potatismjölet) till smeten i en bunke. Tillsätt potatismjölet mot slutet och forma till biffar.
Stek på medelvärme tills de har vacker stekyta och håll dem varma i ugnen bredvid potatisen.
- Champinjonsås:
Stek de skivade champinjonerna i omgångar på ganska hög värme. Låt inte champinjonerna "bada" i sitt eget vatten, det tappar de för mycket smak av.
Krydda gärna mot slutet med vitpeppar/grön Jalapeño.
När alla champinjoner är stekta, lägg tillbaka dem i stekpannan och tillsätt Kelda Smooth mushroom.
Blanda runt och låt det puttra en knapp minut.
- Servera med syltlök och en fräsch grönsallad. Ett gott, lite mörkare öl (t ex Falcon Bayersk) smakar bra till. Vintipset blir MontGras Carmenère Shiraz (nr 6780), 69 kr.
Publicerat den
24 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste jag prova, älskar både pepparrot och ingefära! MEN stämmer det verkligen med 150gr pepparrot och 100gr ingefära? Låter jättemycket för mig, men det är ju en stor sats... Hälsningar Maria
Ja, du kan ju ta mindre om du vill, men då tappar du ju den goda smaken av just pepparrot och ingefära... Jag tog (på en höft, som vanligt) så mycket som receptet säger och ingen i min familj tyckte det var för starkt. Visserligen är de härdade vid det här laget, men ändå. Smakerna kommer att ta ut varandra, så kör på bara. Ingen kommer att brinna upp, jag lovar :-)