Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotscheesecake

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8-12 portioner
Skriv ut

Perfekt till lax!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen medan fyllningen förbereds.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Rör i färskost och crème fraiche till en slät kräm. Smaksätt med pepparrot, socker, salt och peppar. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen.
  3. Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Fördela smeten i formen och ställ i kylen minst 2 tim. Garnera gärna med citronskal. Serveras med kallrökt lax, rökt skinka eller renstek och grönsallad som förrätt eller på buffén.
  4. Det är trevligt att servera cheesecaken i runda bitar. Använder du ett mått som är 6 cm i diameter får du ut 8 st. Serveras den hel på traditionellt vis, blir det 8-12 portioner.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • vabe 29 december 2009

    Detta recept är direkt stulet från Arla, det är bara Kesella som är utbytt mot färskost. T o m bilden är stulen.

  • Anitapita 29 december 2012

    Jag valde till Nyårsmenyn vanlig Philadelphiaost och fullfet creme fraiche, finhackade 150-200g rökt lax förutom pepparroten. En "tårtbit" av denna cheescake kan man garnera med en skiva rökt lax om man vill, och en liten sked sik- eller löjrom. Det blev väldigt lyxigt och gott!, mums!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.