- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Toppengod och härlig sommarmat, men passar även till påskbordet och julbordet.
Utmärkt bufférätt.
Instruktioner
- Blanda vatten, ättiksprit och salt i en skål.
Lägg fisken i ättikslagen. Blanda och ställ kallt.
Låt stå i kylskåp i minst 6-8 timmar och dra.
- Häll av ättikslagen i durkslag.
Låt rinna av väl.
Gör såsen genom att blanda majonnäs och gräddfil, smaka av med pepparrot, salt och peppar.
- Tvätta potatisen och lägg dem i en gryta med dill och vatten.
Salta potatisen lätt.
Låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20-25 minuter.
Slå av vattnet.
- Tips! Servera gärna lite rivna morötter till denna rätt.
Smaklig spis!
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar