Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsströmming med färsk potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Toppengod och härlig sommarmat, men passar även till påskbordet och julbordet. Utmärkt bufférätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, ättiksprit och salt i en skål. Lägg fisken i ättikslagen. Blanda och ställ kallt. Låt stå i kylskåp i minst 6-8 timmar och dra.
  2. Häll av ättikslagen i durkslag. Låt rinna av väl. Gör såsen genom att blanda majonnäs och gräddfil, smaka av med pepparrot, salt och peppar.
  3. Tvätta potatisen och lägg dem i en gryta med dill och vatten. Salta potatisen lätt. Låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 20-25 minuter. Slå av vattnet.
  4. Tips! Servera gärna lite rivna morötter till denna rätt. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.