Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparrotsstuvad potatis med fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här spelar potatisen huvudrollen. Stuvad i syrlig blandning av äpple och pepparrot.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Salta och peppra köttet och bryn det runt om i smör i en stekpanna. Lägg det i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 30 min. Låt vila 5 min innan servering.
  3. Cruditéer Skala gulbeta och morot. Skär fänkålen i bitar. Skiva grönsakerna tunt och lägg dem i isvatten så dom blir krispiga.
  4. Stuvad potatis: Skär potatisen i mindre bitar och blanda med crème fraiche. Värm under omrörning tills potatisen är genomvarm. Häll av vattnet från grönsakerna.
  5. Skiva köttet och servera med potatisen och grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.