Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparsås på Habanero

(1 kommentar)  
  • Serverar: 90-100 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här pepparsåsen är STARK. En kompis sa att "den får Tabasco att verka vara bechamelsås". Så använd den med varsamhet. Men den är ack, så god. Underbar i köttfärsrätter, på grönsallad, i grytor... Ja, till nästan allt. Receptet kommer från Trinidad. Använd alltså den rena limejuicen som smaksättare till köttfärs, såser, lingonsylt(!), Sweet Chilisås, ja, det mesta. Just i lingonsylt är det en smaksensation, tro mig! När limejuicen inte längre täcker pepparn och vitlöken, fyll på med mer limejuice. Låt stå ett dygn igen, så är såsen som ny. Pepparn konserverar limejuicen och limejuicen konserverar pepparn. Konstigt kanske, men det fungerar.

Ingredienser

Instruktioner

Skiva habaneron så tunt du kan, Låt fröna följa med. Skiva vitlöksklyftorna på samma sätt. Tunt,tunt, tunt... Lägg i en glasburk och fyll upp med limejuice. Tillsätt ett par nypor salt och låt stå kallt i 24 timmar. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Godbrain 6 januari 2009

    25 st färska habaneropeppar!!!!???!?!? Starkt får plötsligt en helt ny innebörd....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.