- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Toppengod sås!! Denna sås är som den pepparsås jag fick på en restaurang på Gran Canaria för en del år sedan. Godare sås hade jag aldrig ätit.
Jag provade mig fram här hemma, och detta är så nära originalet jag kan komma, både vad det gäller smaken och konsistensen.
Tips! Denna sås kan du använda till det mesta...
Gott till stekt oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé. Men även gott till stekt fläskkottlett, kassler m.m. Såsen kan göras dagen innan serveringen och underlättar och spar tid om man skall ha gäster.
Instruktioner
- Ansa och skiva champinjonerna. Hacka charlottenlöken fint. Tvätta, och kärna ur paprikan, och skär den i små bitar. Krossa rosépeppar, vitpepparn och svartpeppar (var för sig) i en mortel.
- Bryn smöret i en stekgryta. Lägg i och bryn champinjonerna i ca 5 minuter. Lägg i charlottenlöken, paprikahacket och drygt hälften av den krossade rosépepparn och låt det steka med tills det blir mjukt och glansigt, utan att ha tagit någon färg.
- Häll i grädden, mjölken, créme fraichen, ketchup, kalvfond, vinet och soya och rör om. Låt det småputtra ca 10 minuter. Smaka av med salt, franska örtkryddor, svartpeppar, vitpeppar och ev. mer krossad rosépeppar.
Låt det småputtra ytterligare ca 15 minuter. När det återstår ca 2-3 minuter tills såsen är färdig, häll då i den rivna osten. Rör om tills all osten smält. Smaka av med mer kryddor om Ni känner för det.
- Serveringstips!
Bjud gärna rosépepparkryddad oxfilé inlindad i en baconskiva till denna sås, samt 1 eller 2 kupor ris. Bjud även en god grönsallad till, så är lyckan gjord. Smaklig spis!
Publicerat den
23 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergod sås! Gjordes i påskhelgen till helstekt fläskfilé och den gick verkligen hem hos hela familjen! Rekommenderas verkligen.