Den här rättens enkla elegans gör den till en favorit, helstekt oxfilé med peppar och örter.
Instruktioner
- Lägg köttet i en ugnsfast form av porslin eller glas. Blanda olivolja, vitlök, svart- och vitpeppar, timjan och rosmarin i en skål. Gnid in köttet med kryddblandningen. Ställ åt sidan och marinera i en timma.
- Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. Bryn runtom cirka 5 minuter tills väl brynt.
- Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter.
- Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar. Servera med ångkokt sparris, sockerärter och klyftor av bakad potatis.
Publicerat den
30 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket gott och enkelt att få till en festrätt