Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här rättens enkla elegans gör den till en favorit, helstekt oxfilé med peppar och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en ugnsfast form av porslin eller glas. Blanda olivolja, vitlök, svart- och vitpeppar, timjan och rosmarin i en skål. Gnid in köttet med kryddblandningen. Ställ åt sidan och marinera i en timma.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp en stor stekpanna på hög värme och lägg i oxfilén. Bryn runtom cirka 5 minuter tills väl brynt.
  3. Lägg över oxfilén i den ugnsfasta formen, sätt i en köttermometer i den tjockaste delen och stek i ugnen tills termometern visar 40-45 grader för blodigt kött, 55 grader för medium och 65 för välstekt. Ta ut köttet ur ugnen, slå in det i aluminiumfolie och låt vila 15 minuter.
  4. Skiva köttet och lägg upp det på varma tallrikar. Servera med ångkokt sparris, sockerärter och klyftor av bakad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • stbcn1122 16 januari 2012

    Mycket gott och enkelt att få till en festrätt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.