Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstek

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk pepparstek med konjakssås.

Ingredienser

Instruktioner

1. Krossa pepparkornen grovt och rulla köttet i den krossade pepparen. Täck över och ställ i kylskåpet 1-3 timmar beroende på hur stark smak man vill ha. 2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Bryn köttet på båda sidor tills de fått fin färg. 3. Ta upp köttet, salta och stick en köttermometer i mitten av en köttbit. Stek färdigt i ugn 125 grader till önskad innertemperatur (58-60 grader för medium). 4. Häll ut överflödigt fett ur stekpannan. Fräs schalottenlöken hastigt, tillsätt grönpeppar, konjak och grädde. Låt sjuda ca 10 minuter och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.