Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstek med mörk pepparsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Konjaksflamberad pepparstek med mörk pepparsås var länge topprätten på landets krogar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörfräs grönpeppar i kastrull. Tillsätt vatten, konjak, grädde, kalvfond och senap. Koka upp och red av med majsena. Sjud såsen fem minuter. Smaka av med salt och peppar samt färga med sojakulör.
  2. Stek köttet ett par minuter på vardera sidan. Lyft över det nästan färdigstekta köttet till ren panna som ställs på varma platta eller grill utomhus. Slå spriten på köttet och tänd på. Servera med helstekt potatis, tomatsallad (skivade tomater och hackad gul lök i vinägrett) och mörk pepparsås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • joctee 15 september 2009

    Tack. Jag gjorde bara såsen idag. Jag inte grönpeppar i lag utan torkat grönpeppar. Jag tog ca 2 msk av denna og krossade i en mortel. Å så hade jag inte konjak, men rökig whiskey. Det blev hur gott som helst. Men kanske 2 msk torkad grönpeppar var för mycket (den blev väldig stark). Nästa gång kör jag med 1 msk torkad grönpeppar :)

  • hellea 9 januari 2010

    Har provat såsen: Mums, gott till sista slicken! Brukar alltid använda matlagningsgrädde till maten, men nu blev det "riktig" fet grädde. Och det var nog därför den blev såååå god. Jag bytte ut konjaken mot whisky, då det var det som fanns hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.