Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstek på fläskfilé med ugnsråstekt potatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det här receptet tillagade Monica Ahlberg på Förkväll i TV4. Det är otroligt gott och absolut värt att prova.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnsråstekt potatis: Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form. Häll på olivolja. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om. Ställ in formen i ugn på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blanda runt någon gång under tiden.
  2. Köttet: Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna lätt. Stöt grönpepparn i en mortel eller smula den. Klappa in den i köttskivorna. Ställ åt sidan i en stund.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek skivorna i några minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta. Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma.
  4. Sås: Vispa ur pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap. Låt såsen koka upp. Smaka av och häll såsen över biffarna.
  5. Servering: Rensa trattkantarellerna och lägg dem i en torr och ganska het panna. Låt den ”svettas” och tillsätt en rejäl klick smör när pannan tystnar. Blanda ner den hackade persiljan och smaka av med flingsalt.
  6. Arrangera över biffarna med såsen i pannan eller servera svampen bredvid.
  7. Skölj och arrangera salladen på ett vackert fat tillsammans med tomaterna. Vispa ihop en vinägrette och häll över.
  8. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.