- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det här receptet tillagade Monica Ahlberg på Förkväll i TV4.
Det är otroligt gott och absolut värt att prova.
Instruktioner
- Ugnsråstekt potatis:
Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form. Häll på olivolja.
Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Rör om. Ställ in formen i ugn på 225 grader i ca 20-25 minuter. Blanda runt någon gång under tiden.
- Köttet:
Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut skivorna lätt. Stöt grönpepparn i en mortel eller smula den. Klappa in den i köttskivorna. Ställ åt sidan i en stund.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Stek skivorna i några minuter på varje sida. Vänd dem försiktigt så att pepparn sitter kvar. Salta.
Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma.
- Sås:
Vispa ur pannan med buljong och grädde. Tillsätt soja och senap. Låt såsen koka upp. Smaka av och häll såsen över biffarna.
- Servering:
Rensa trattkantarellerna och lägg dem i en torr och ganska het panna. Låt den ”svettas” och tillsätt en rejäl klick smör när pannan tystnar.
Blanda ner den hackade persiljan och smaka av med flingsalt.
- Arrangera över biffarna med såsen i pannan eller servera svampen bredvid.
- Skölj och arrangera salladen på ett vackert fat tillsammans med tomaterna.
Vispa ihop en vinägrette och häll över.
- Servera!
Publicerat den
27 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar