Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstek på fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och mör pepparstek.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filén i cirka 2½ cm tjocka skivor. Platta ut skivorna med knuten hand. Stek skivorna i sparsamt med smör 3-4 minuter på varje sida. Salta och strö över den krossade pepparen. Lägg upp köttet på ett varmt fat. Vispa ur stekpannan med grädden och smaka av med eventuellt mera salt.
  2. Servera pepparsteken med gräddskyn, brynt potatis och en tomatsallad.
  3. Pepparsteken kan också flamberas. Häll i så fall ½ dl konjak över den färdigstekta fläskfilén i stekpannan. Det hela måste vara riktigt varmt om flamberingen ska lyckas. Ha ett lock till hands! Tänd på med en tändsticka och släck med ett par matskedar grädde eller med locket. Ta upp köttet efter flamberingen och vispa ur stekpannan med grädde. OBS! ha inte fläkten på vid flamberingen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.