Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstekt hel fläskfilé i ugn

(3 kommentarer)  
Pepparstekt hel fläskfilé i ugn Pepparstekt hel fläskfilé i ugn Pepparstekt hel fläskfilé i ugn
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helstekt smakrik läskfilé med pepparsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 º. Putsa bort skinn och senor från fläskfilén. Klappa in saltet och kryddorna i fläskfilén. Lägg den på galler i en långpanna och stick in en termometer i den tjockaste delen. Låt filén stå inne i ugnen tills trmometern visar 68 º, då är köttet genomstekt. Ta ut k öttet och slå in i folie och låt vila medan du fixar till resten av middagen. Servera med t ex stekt potatis och en kall mango chutneysås och sallad.
  2. Gör såsen: Blanda joghurten med mango chutney, salt, peppar och grädde. Låt såsen vila en stund för att dra till sig smaken.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Eddiethelander 22 juli 2009

    Jag tycker inte man ska genomsteka fläskfilen helt den ska vara saftig och lite röd fortfarande

  • clover 2 december 2009

    Flaskfile' (gris) ska va genomstekt for att doda alla "parasiter". Man kan bli sjuk av okokt griskott/ flaskfile'. Angaende receptet: Later gott, ska prova detta.

  • Luzy 11 februari 2010

    Pepparstek Hel Fläskfilee i Ungnen TOPPEN !!!!! Till blev det. Potatisgratäng (Färdig sköpt) för att jag hadde bråttom. Rostad lök och sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.