Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.
Instruktioner
- Krossa pepparn i en mortel.
Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida.
Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan.
- Purèn:
Skala potatisen och skär den i mindre bitar.
Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min.
Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen.
Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt.
- Salladen:
Kärna ur och skär äpplena i klyftor.
Skär salladen i bitar.
Blanda ihop ingredienserna till äppelsalladen.
Smaka av med salt och peppar.
- Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.
Publicerat den
14 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar