Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pepparstekt lax med potatispuré och äppelsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är gott med den svala äppelsalladen och den mjuka potatispurén till den kryddiga laxen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa pepparn i en mortel. Klappa in pepparblandningen på laxens ovansida. Salta och stek dem i smör i en stekpanna ca 2 min per sida, börja steka den pepprade sidan.
  2. Purèn: Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min. Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och rör ner i potatisen tillsammans med smöret. Smaka av med salt och peppar och rör moset luftigt.
  3. Salladen: Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skär salladen i bitar. Blanda ihop ingredienserna till äppelsalladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera laxen med potatispuré och äppelsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.