- Serverar: 25-30 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Hemmagjort mintgodis med chokladöverdrag.
Instruktioner
- Börja med att blanda torrmjölken med 115 ml vatten och ställ undan.
- Lägg aluminiumfolie på en bakplåt och jämna ut eventuella rynkor. Pudra plåten lätt med florsocker.
- Blanda florsocker, smör, mintextrakt, vaniljsocker och 2 msk av torrmjölksblandningen med hjälp av en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa i 2-3 minuter eller tills den blir krämig.
Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i ca 60 min.
- Rulla smeten till bollar (ca 2,5 cm) och lägg på bakplåten. Platta ut bollarna tills dom blir ungefär 4 cm i diameter och 0,5 cm höga. Ställ in bakplåten i kylskåpet i 1-2 timmar tills de stelnar.
- Smält chokladen i ett vattenbad. Ta ut kakorna och doppa helt i chokladen (en gaffel kan vara till hjälp). Lägg kakorna i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager. Dom är färdiga efter 30-60 min och håller i upp till en månad.
Publicerat den
14 januari 2013
Skriv kommentar