Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Peppermint patties/mintgodis

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Hemmagjort mintgodis med chokladöverdrag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att blanda torrmjölken med 115 ml vatten och ställ undan.
  2. Lägg aluminiumfolie på en bakplåt och jämna ut eventuella rynkor. Pudra plåten lätt med florsocker.
  3. Blanda florsocker, smör, mintextrakt, vaniljsocker och 2 msk av torrmjölksblandningen med hjälp av en elvisp på låg hastighet. Öka hastigheten och vispa i 2-3 minuter eller tills den blir krämig. Täck skålen med plastfolie och ställ in i kylskåpet i ca 60 min.
  4. Rulla smeten till bollar (ca 2,5 cm) och lägg på bakplåten. Platta ut bollarna tills dom blir ungefär 4 cm i diameter och 0,5 cm höga. Ställ in bakplåten i kylskåpet i 1-2 timmar tills de stelnar.
  5. Smält chokladen i ett vattenbad. Ta ut kakorna och doppa helt i chokladen (en gaffel kan vara till hjälp). Lägg kakorna i en lufttät burk med bakplåtspapper mellan varje lager. Dom är färdiga efter 30-60 min och håller i upp till en månad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.