Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pernilla Wahlgrens Janssons frestelse

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Provade ett par nya Jansson recept i julas, den här vann överlägset, alla gillade den. Otroligt god. Har gjort ett par pyttesmå ändringar, mängd anjovis och stekt löken fast det inte står i originalreceptet.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader Skala och strimla potatisen Skala och skiva löken, stek den mjuk och gyllene i smör. Smörj en ugnsfast form. Varva potatis, lök och hackad anjovis i den, översta lagret ska vara potatis. Blanda grädden med anjovisspadet i en bunke och häll över rätten. Strö över ströbrödet och klicka ett par smörklickar över. Grädda nederst i ugnen i ca 45-55 min till potatisen är mjuk och rätten fått en fin färg. Låt vila 10-15 min före servering.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • thorning 19 december 2012

    Vad är det som skiljer det här receptet på Janssons frestelse från alla andra klassiska recept som finns i varenda kokbok... är det att det råkar stå ´Pernilla Wahlgren´ framför eller? Är det bara jag som börjar känna mig trött på alla dessa "kändisar" som envisas med att ge ut kokböcker trots att de inte har något som helst nytt att komma med?

  • rosatalo 19 december 2012

    Är det inte så med alla recept, hur mycket skiljer sig den ena pepparkakan eller kladdkakan från den andra? Det råkar vara just hon som gjort den, spelar ingen roll tycker jag, man ska ju ha en rubrik till receptet, kom inte på något bättre. Vi tyckte den var god, den skiljer sig från ett annat recept som jag brukar göra efter på ett par punkter. Finns värre saker att reta sig på. God Jul!

  • thorning 3 januari 2013

    Hehe... du har så rätt, visst finns det värre saker att reta sig på. Jag får önska dig en god fortsättning på det nya året :))

  • rosatalo 3 januari 2013

    God fortsättning, du också!!! ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.