Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiko- och portabelloburgare

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod vegetarisk burgare där sälta möter sötma. Serveras med en krämig guacamole.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Torka av svamphattarna försiktigt med hushållspapper eller en handduk. Ta lite vatten på om det behövs. Skär av fötterna och släng dem. Klappa svamparna torra. Dela persikorna och kärna ur dem.
  2. Gör guacamolen. Hacka avokado, tomater och persilja grovt. Lägg allt i en liten skål tillsammans med pressad vitlök, pressa citronsaft över och mosa allt med en gaffel. Allt ska blandas men röran ska ha kvar lite bitar. Ställ undan så länge.
  3. Gör nu marinaden. Häll olivoljan i en liten skål. Tillsätt hackad rosmarin, timjan, vitlök, färskpressad citronsaft och rör om. Salta och peppra efter tycke och smak. Pensla svamparna och persikorna med marinaden.
  4. Hetta upp en grillpanna och grilla svampar och persikor i 3-4 minuter på varje sida på hög värme. Man kan även lägga dem på grillen. Pensla på mer marinad under grillningen.
  5. Dela hamburgerbröden och rosta dem lätt på grillen. Lägg sedan en stor klick guacamole på underdelen, tillsätt ärtskott, tomatskivor, salladslök, timjan, en svamp och två persikohalvor. Lägg på överdelen och stick i ett grillspett så att burgaren hålls ihop.
  6. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.