Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persiko-clafoutis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktigt klassisk fransk dessert med persikor. Den ser inte bara aptitretande ut, den smakar också vidunderligt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör ett snitt i skalet på persikorna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalet. Halvera, kärna ur och skiva persikorna. Lägg skivorna i en smord, ugnssäker form, häll på citronsaften och strö över florsocker.
  2. Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Tillsätt grädde, vaniljsocker och mjöl och häll smeten över persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills smeten stelnat och persikorna är mjuka.
  3. Låt desserten svalna något, garnera ev med jordgubbar och servera persikorna.
  4. Färska persikor kan bytas ut mot konserverade.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.