- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En riktigt klassisk fransk dessert med persikor. Den ser inte bara aptitretande ut, den smakar också vidunderligt gott.
Instruktioner
- Gör ett snitt i skalet på persikorna. Doppa dem i kokande vatten och dra sedan av skalet. Halvera, kärna ur och skiva persikorna. Lägg skivorna i en smord, ugnssäker form, häll på citronsaften och strö över florsocker.
- Rör matfett och socker poröst. Blanda ned äggen, ett i taget. Tillsätt grädde, vaniljsocker och mjöl och häll smeten över persikorna. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 35 minuter eller tills smeten stelnat och persikorna är mjuka.
- Låt desserten svalna något, garnera ev med jordgubbar och servera persikorna.
- Färska persikor kan bytas ut mot konserverade.
Publicerat den
12 mars 2008
Skriv kommentar