Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikokaka - glutenfritt

 
Skriv ut

Servera persikokakan med gräddfil och rivet citronskal.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Börja med att smörja en ugnssäker form med diametern 24 cm.
  3. Skölj persikorna, skär dem i halvor och ta bort kärnorna. Skär fruktköttet i jämna klyftor och droppa över citronsaft.
  4. Värm mjölken till fingervärme (37°) och blanda med margarinet. Smula jästen i en bunke och lös upp den med degspadet. Rör i fiberhusk och låt svälla i 10 minuter. Fortsätt degsättningen med kesella, socker, citronskal samt den glutenfria mjölmixen blandad med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i bunken, 50 minuter.
  5. Arbeta samman degen efter jäsningen och skrapa ned den i formen. Tryck ut degen så att det bildas en fördjupning i mitten där du ska lägga persikoklyftorna. Sätt på ugnen och låt kakan jäsa medan ugnen värms, ca 15 minuter.
  6. Grädda kakan på andra falsen nerifrån i 30 minuter. Blanda gräddfil med rivet citronskal och servera till den ljumma kakan. Kakan kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.