Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikokaka

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Ljuvligt god kaka som smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Låt persikohalvorna rinna av i ett durkslag och skär dem i knappt 1 cm stora bitar. Fördela bitarna i bottnen av en form med löstagbar kant 23x23 cm klädd med mjölat bakplåtspapper. Pudra över majsstärkelse.
  3. Vispa smör och socker ljust och fluffigt, Blanda ner ett ägg i taget och tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vanilj till en slät smet. Rör ner filmjölken och fördela smeten ovanpå persikorna.
  4. Grädda kakan i nedre halvan av ugnen ca 50 minuter. Låt den svalna ca 5 minuter innan den stjälps upp så att persikorna hamnar överst. Pudra över florsocker och skär i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.