Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Riktigt god paj, som passar alldeles utmärkt till sommar fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda margarinet som du skurit i bitar med saltet och vetemjölet. Blanda väl med fingrana tills allt är blandat ordentligt. Tillsätt isvattnet och blanda i hop med mjöl blandningen. Forma till en boll och svep in den med palstfolie, ställ in i kylen ca 30 minuter.
  2. Kavla ut hälften av degen och klä en pajform, sprinkla 2 msk socker i botten och ställ in i kylskåpet. Kavla ut resterande deg, och skär ut 8 remsor. Lägg remsorna mellan bakplåtspapper och he in i kylskåpet.
  3. Skala och skär persikorna. Häll hälften av sockret som är kvar över pajbotten och lägg sedan ner persiko skivorna. Sprinkla över resten av sockret, och skär tunna skivor utav margarinet och lägg på. Gör ett korgmönster över pajen med de 8 remsorna.
  4. Grädda pajen 10 minuter under 225 grader. Sänk sedan värmen till 215 och grädda i ytterligare 35 minuter. Låt sedan svalna 30 minuter innan serveringen.
  5. Medans du väntar på pajen i ugnen så kan du passa på att göra såsen. Koka upp alla ignredienser förutom vaniljen, rör om hela tiden. Sänk värmen och låt koka omkring 30 minuter, rör om ofta, tills sockret har löst upp och blivit lätt kola färgad. Rör ner vaniljen. Låt svalan ca 30 minuer.
  6. Servera pajen med kolasås och vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.