Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Persikopaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Mumsig

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjölet och sockret i en skål tillsammans med det kylskåpskalla matfettet skuret i små bitar. Finfördela fettet i mjölet tills det är en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 25 centimeter i diameter. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter. Nagga bottnen med en gaffel. Förgrädda skalet i 200° i 10 minuter.
  2. Tag ut hjärtan med hjälp av en form ur persikohalvorna. Skär "spillet" i mycket små bitar.
  3. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med kesella, potatismjöl, florsocker, vaniljsocker och persikohacket. Vispa vitorna och strösockret till fast skum och vänd ner i smeten. Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 15 minuter. Lägg persikohjärtanen ovanpå fyllningen.
  4. Dofta över florsocker vid serveringen. Serveras ljummen eller kall, eventuellt med en klick vispad grädde eller creme fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Niloin 18 december 2008

    Verkligen en jättegod paj! Den var ganska så söt men persikorna gav den en lättare friskhet och hindrade den att bli "för söt":)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.